مهاجرت تحصیلی ترکیه : دانشجویان بین المللی برای تحصیل در ترکیه و انتخاب دانشگاه باید در آزمون YÖS شرکت کنند. این آزمون شرط ورود به دانشگاه های ترکیه برای متقاضیان مقطع لیسانس است. با این وجود، برخی از دانشگاههای دولتی و خصوصی اقدام به پذیرش دانشجو بدون در نظر گرفتن این آزمون میکنند. تحصیلات دانشگاهی بدون آزمون، گزینه تحصیلی مناسب و پُرطرفدار برای متقاضیان ایرانی محسوب میشود؛ به ویژه برای افرادی که به دلایل مختلف موفق به قبولی در کنکور در ایران نشدهاند. برخی از دانشگاهها از جمله دانشگاه آلتینباش، دانشگاه باهچه شهیر، دانشگاه آیدین استانبول، دانشگاه اقتصاد ازمیر و بسیاری از دانشگاههای معتبر دیگر در شهرهای مختلف ترکیه، هر ساله با دریافت هزینهای مشخص، اقدام به پذیرش دانشجویان خارجی از کشورهای مختلف نمودهاند. برای مهاجرت تحصیلی ترکیه و اخذ ویزای تحصیلی ترکیه می توانید با کارشناسان موسسه پویان مشاوره رایگان داشته باشید.
در ترکیه همانند بسیاری از کشورها دانشگاه ها به دو بخش خصوصی و دولتی تقسیم می شوند. به مراتب هزینه ی تحصیل در دانشگاه های دولتی بسیار پایین تر از دانشگاه های خصوصی این کشور است. در واقع دانشگاه های دولتی به لیر شهریه دریافت می کنند.
هزینه های خوابگاه و شهریه در دانشگاه های خصوصی بیشتر است. البته خوابگاه های دانشگاه های خصوصی در کنار هزینه های بیشتر امکانات رفاهی بیشتری را فراهم می کنند.
سیستم آموزشی ترکیه به صورت ترمی_واحدی است. زبان تدریس دانشگاه های مختلف تفاوت می کند. در برخی دانشگاه ها فقط به زبان ترکی و در برخی دیگر به زبان انگلیسی و فرانسوی و حتی آلمانی تدریس می شود.
دانشگاه های ترکیه در سه ترم پاییز، زمستان و تابستان برگزار می شوند. شروع ترم اول اکتبر و پایان آن ماه ژانویه است. ترم دوم نیز بین ماه های فوریه و ژوئن برگزار می شود
شرایط تحصیل در ترکیه
اگر قصد مهاجرت تحصیلی ترکیه را دارید، شرط اول فارغالتحصیل شدن از دبیرستان است. سپس، میتوانید با توجه به تمایل و تسلط خود بر زبان ترکی و یا انگلیسی اقدام به انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی موردنظر خود نمائید. افراد مسلط به زبان ترکی استانبولی میتوانند برای ادامه تحصیل دانشگاههای دولتی را انتخاب کنند. مدارکی که بعد از انتخاب دانشگاه و جهت پذیرش باید ارائه گردد شامل: دیپلم دبیرستان، پاسپورت، ریز نمرات و عکس پرسنلی است. همانطور که گفته شد اکثر دانشگاهها برای پذیرش دانشجویان خارجی اقدام به برگزاری آزمون YÖS میکنند و متقاضیان بعد از قبولی در این آزمون وارد دانشگاه میشوند. اما شرایطی هم وجود دارد تا متقاضیان بدون گذراندن این دوره وارد دانشگاه شوند. اگر متقاضی تسلط خوبی به زبان ترکی داشته باشد، مسیر هموارتری را برای تحصیل در ترکیه پیش رو خواهد داشت و در صورت عدم تسلط به زبان ترکی، معمولاً دورههای آموزشی برای یادگیری برگزار خواهد شد.
مراحل دریافت ویزای تحصیلی ترکیه
بعد از گرفتن پذیرش در هریک از دانشگاه های ترکیه باید دانشجویان به دفتر دانشگاه پذیرنده بروند. پس از پرداخت شهریه و تکمیل مراحل اداره ثبت نام در دانشگاه انجام می شود. سپس برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه دانشگاه گواهی تایید پذیرش در این دانشگاه را به دانشجو اعطا می کند. دانشجو با در دست داشتن این گواهی به کشور خود مراجعه کرده و به سفارت یا کنسولگری کشور ترکیه مراجعه کرده و ویزای تحصیلی ترکیه دریافت می کند. اعتبار این ویزا از زمان ورود به ترکیه یک ماه است. در این مدت دانشجو فرصت دارد برای دریافت دفترچه اقامت، خود را به اداره امنیت معرفی کند.
ویزای تحصیلی ترکیه از داخل ترکیه صادر نمی شود و فرد باید از کشور محل اقامت یا تابعیت خود اقدام به دریافت آن بکند. فرد برای مهاجرت و دریافت ویزای تحصیلی ترکیه خود باید ابتدا به صورت آنلاین از نزدیکترین سفارت ترکیه وقت مصاحبه حضوری دریافت نماید. سپس فرم ها و مدارک مورد نیاز را به سفارت ارسال نمیاید. این فرم ها به صورت آنلاین یا از طریق کنسولگری های ترکیه در هر نقطه ای قابل تهیه هستند.
سفارت با بررسی مدارک نوبت مصاحبه حضوری را برای فرد تعیین می کند. باید توجه داشت که در نوبت مصاحبه حضوری برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه ، فرد باید شخصا حضور فیزیکی داشته باشد و راه دیگری جز این وجود ندارد.
دانشجویانی که پیش از شروع ترم های تحصیلی خود موظف به گذراندن دوره یک ساله زبان ترکی هستند، مراحل دریافت ویزای تحصیلی ترکیه را پس از دریافت تاییدیه و مجوز شرکت در این دوره و طی مراحل اداری آن شروع کنند. مراکز همسان سازی وزارت آموزش و پرورش ترکیه و دانشگاه های پذیرنده دانشجو این دوره های زبان ترکی را برگزار می کنند.
شرایط تحصیل در ترکیه بدون آزمون
برای تحصیل در ترکیه بدون آزمون، برخی از دانشگاههایی که با برگزاری آزمون YÖS اقدام به پذیرش دانشجو میکنند، میتوانند بدون آزمون نیز دانشجو جذب کنند؛ اما، به شرطی که متقاضیان تحصیل در این دانشگاهها، امکان آن را داشته باشند. یعنی، برای تحصیل در مقطع کارشناسی بدون آزمون، متقاضیان با دارا بودن یکی از شرایط زیر میتوانند به عنوان دانشجو در دانشگاه موردنظر پذیرفته شوند:
- به طور کامل جزو اتباع خارجی محسوب شوند.
- افرادی که در اصل شهروند ترکیه محسوب میشوند؛ اما، تابعیت کشور دیگری را دارند.
- اتباع خارجی که اخیراً شهروند ترکیه شدهاند.
- افرادی که تحصیلات دبیرستان خود را در ترکیه به پایان رساندهاند؛ اما، شهروند کشورهای خارجی هستند.
- افرادی که تابعیت ترکیه را دارند ولی تحصیلات دبیرستانی خود را در خارج از ترکیه گذراندهاند.
- دانشآموزان KKTC که قبولی در آزمون GCE AL را کسب کردهاند.
هزینه تحصیل در ترکیه
هزینه زندگی در ترکیه برای دانشجویان بینالمللی بسیار مناسب است. از طرفی، برنامههای مختلفی برای بورسیههای تحصیل در ترکیه فراهم شده است. همچنین، امکان بررسی بورسیه دانشگاه ها برای متقاضیان جهت تامین هزینه تحصیلی در ترکیه وجود دارد. اما، به طورکلی هزینه تحصیل از 1000 دلار در سال برای یک دانشگاه دولتی تا 20000 دلار در سال برای یک دانشگاه خصوصی، متغیر است.
دانشجویان از سراسر جهان میتوانند تحصیلات با کیفیت بالا را با قیمتی فوقالعاده مقرون به صرفه دریافت کنند. علاوه بر این، یک دانشجوی بین المللی به طور متوسط به کمتر از 400 دلار در ماه نیاز دارد تا بتواند هزینههای زندگی خود مانند خوابگاه، غذا، حمل و نقل، کتاب، سرگرمی و غیره را پوشش دهد. به خاطر داشته باشید که برای تحصیل در ترکیه، میزان شهریه از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است و موسسات خصوصی میتوانند هزینههای بالاتری را از دانشجویان دریافت کنند. سایر هزینه های تحصیل در ترکیه عبارتند از:
500-350 دلار در ماه برای هزینههای مختلف زندگی
150-100 دلار اضافی در هر ترم برای تهیه کتابها و هزینههای اداری
حدود 70-40 دلار در سال برای پرداخت بیمه درمانی
به طورکلی، هزینههای شهریه ی تحصیل در مقاطع مختلف کارشناسی و کارشناسی ارشد برای دانشجویان بینالمللی در ترکیه به شرح زیر است:
کارشناسی به زبان انگلیسی: 4500 – 1500 دلار امریکا در یک سال تحصیلی
کارشناسی به زبان ترکی: 1000 تا 300 دلار امریکا در یک سال تحصیلی
کارشناسی ارشد در زبان انگلیسی: 0450 – 1500 دلار امریکا در یک سال تحصیلی
کارشناسی ارشد در ترکی: 1200 تا 300 دلار امریکا در یک در سال تحصیلی
مهاجرت تحصیلی به ترکیه در مقطع کارشناسی
شرایط مهاجرت تحصیلی به ترکیه در مقطع کارشناسی دارا بودن مدرک دیپلم متوسطه و نتیجه آزمون های ورودی دانشگاه های این کشور می باشد. یکی از مهم ترین آزمون های ورودی دانشگاه های ترکیه در این مقطع آزمون YOS یوس و آزمون SAT ست می باشد. متقاضیانی که قصد تحصیل به زبان انگلیسی را در دانشگاه های ترکیه دارند، باید دارای نمره لازم از آزمون SAT ست باشند.
- دارا بودن مدرک مهارت زبان انگلیسی برای تحصیل در مقطع کارشناسی ترکیه اجباری نیست اما به هنگام صدور ویزای تحصیلی به عنوان یک امتیاز در نظر گرفته می شود.
- اگر متقاضی فاقد مدرک مهارت زبان انگلیسی یا ترکی باشد، می تواند با شرکت در کلاس های آمادگی زبان در کالج های ترکیه مهارت زبانی لازم را کسب کند.
- مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی ترکیه در حدود چهار سال می باشد.
- بیشتر رشته های مقطع کارشناسی ترکیه به زبان ترکی تدریس می شوند.
- متقاضیان با اخذ مجوز کار دانشجویی در این مقطع می توانند تا 10 ساعت کار دانشجویی انجام دهند.
- پرتقاضاترین رشته های تحصیلی مقطع کارشناسی ترکیه رشته های مهندسی پزشکی، معماری، بیوشیمی، روابط بین الملل، تجارت و بازرگانی، روزنامه نگاری و تربیت مدرس می باشند.
- مدرک زبان انگلیسی مورد نیاز دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی مدرک آیلتس 5 تا 6.5 می باشد.
تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد
تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد دارای شرایط و مدارک خاصی می باشد. در مرحله اول متقاضیان باید از دانشگاه مورد نظر خود پذیرش تحصیلی دریافت نمایند. تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه حدوداً 2 سال به طول می انجامد. متقاضیان تحصیل به زبان انگلیسی باید حتماً آیلتس نمره 6.5 ارائه دهند. لزوم تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد، ارائه مدرک لیسانس 4 ساله می باشد. تحصیل در دوره های کارشناسی ارشد در دانشگاه های خصوصی و دولتی امکان پذیر می باشد که هزینه هر یک از دانشگاه ها مبالغ مختلفی است که بعضاً تفاوت بسیاری دارد. تحصیل در دانشگاه های دولتی حدوداً 500 الی 700 یورو و در دانشگاه های خصوصی حدوداً 7 الی 10 هزار یورو هزینه دارد.
تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری
متقاضیان تحصیل ترکیه در مقطع دکتری در بدو ورود به این کشور باید یک پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر داشته باشند. اخذ پذیرش تحصیل دکترا در ترکیه با سایر مقاطع متفاوت می باشد. دانشجو باید از نظر یک استاد در دانشگاه مورد نظر تایید شده و سوپروایزر داشته باشد. متقاضیان تحصیل در این مقطع باید توجه داشته باشند ارائه مقالات بین المللی ISI و نمره آیلتس 7 برای دانشجویان بین المللی از شروط اخذ پذیرش در مقطع دکتری می باشد. از نکته مواردی که متقاضیان تحصیل در مقطع دکتری باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند، هزینه های تحصیل می باشد که امکان اخذ بورس تحصیلی در این دوره ها وجود دارد. متقاضیان تحصیل در این مقطع همچنین می توانند به صورت تمام وقت (30 ساعت در هفته) مشغول به کار باشند.
تحصیل در ترکیه به همراه بورس تحصیلی
تحصیل در ترکیه و اخذ کمک هزینه تحصیل در این کشور امکان پذیر می باشد. دانشجویانی که قصد تحصیل ترکیه را دارند می توانند در صورت دارا بودن شرایط، درخواست بورسیه تحصیلی ترکیه داشته باشند. متقاضیان توجه داشته باشند بورس تحصیلی امکان دارد بخش و یا تمام هزینه های تحصیل و زندگی دانشجویان را پوشش دهد. متقاضیان باید توجه داشته باشند، دانشجویانی که دارای شرایط خاصی می باشد می توانند پس از اخذ پذیرش، درخواست کمک هزینه تحصیل در این کشور را داشته باشند. دانشجویان در اکثر موارد باید وارد مقطع تحصیلی شده و بعد از کسب نمرات و امتیازات لازم، درخواست کمک هزینه تحصیل در ترکیه را داشته باشند. از نکات بسیار مهم، میزان کمک هزینه ای می باشد که دولت ترکیه اعطا می کند. متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی می توانند ماهانه 700 لیر و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد 950 لیر و مقطع دکتری 1400 لیر دریافت نمایند و تقاضای این کمک هزینه تحصیل در ترکیه کاملاً بستگی به دانشجویان دارد.
هزینه تحصیل در رشتههای پزشکی
در مقایسه با سایر متقاضیان تحصیل در ترکیه، دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی به دلیل تهیه مواد، ابزار و یا کتاب، هزینه بیشتری را نسبت به سایر رشتهها برای تحصیل در ترکیه پرداخت میکنند. مواد آموزشی و تجهیزات پزشکی موردنیاز برای تحصیل در رشته دندانپزشکی باید توسط خود دانشجو تهیه شود. در طول یک سال تحصیلی در رشته دندانپزشکی در ترکیه، دانشجو 2000 تا 4500 لیر (معادل 100 تا 250 دلار) برای خرید ابزار هزینه میکند. به همین دلیل، معمولاً بسیاری از دانشجویان، ابزار موردنیاز خود را از دانشجویان ترم بالاتر دریافت میکنند.
اما در برخی از دانشگاههای ترکیه، پرداخت هزینه شهریه ی آنها شامل تهیه ابزار کار نیز میشود و دانشگاه آنها را در اختیار دانشجویان قرار میدهد. هزینه تحصیل در ترکیه در دانشگاههای خصوصی و برای رشته پزشکی حدود 14000 تا 27500 دلار متغیر است و هزینه تحصیل در رشته داروسازی در ترکیه از 11880 دلار تا 18500 دلار متغیر است.
شرایط تحصیل در مدارس ترکیه
دانش آموزان ایرانی می توانند از گزینه های مدارس دولتی، خصوصی، بین المللی و مدارس ایرانی ترکیه یکی را بر اساس شرایط خود انتخاب کرده و به تحصیل بپردازند. دانش آموزان ایرانی می توانند در مدارس دولتی ترکیه به رایگان تحصیل کنند. البته مهم ترین شرایط مهاجرت تحصیلی به ترکیه در مدارس دولتی دارا بودن مجوز اقامت طولانی مدت ترکیه و دارا بودن مدرک زبان ترکی می باشد.
- تحصیل در مدارس خصوصی ترکیه برای دانش آموزان ایرانی، شهریه سالانه در حدود 4000 دلار تا 6000 دلار را به همراه دارد.
- تحصیل در مدارس بین المللی به زبان انگلیسی گزینه مناسب برای دانش آموزان ایرانی است، اما هزینه های تحصیل در این مدارس از مدارس خصوصی بسیار بالاتر است.
- دانش آموزان ایرانی با تحصیل در مدارس بین المللی ترکیه و با اخذ مدرک دیپلم IB می توانند از برترین دانشگاه های جهان پذیرش تحصیلی بگیرند.
- هزینه مهاجرت تحصیلی به ترکیه در مدارس بین المللی سالانه از 8000 دلار تا 45000 دلار می باشد.
- دانش آموزان ایرانی می توانند با تحصیل در مدارس ترکیه از میان زبان های انگلیسی، اسپانیایی، آلمانی و فرانسوی یک زبان را به عنوان زبان دوم برای فراگیری انتخاب کنند.
شرایط اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
متقاضیان برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه باید در ابتدا از دانشگاه مورد نظر و در رشته منتخب پذیرش تحصیلی را دریافت کنند. پس از اخذ پذیرش تحصیلی متقاضیان ایرانی با در دست داشتن نامه پذیرش از دانشگاه و مدارک لازم دیگر باید به سفارت ترکیه در ایران مراجعه کنند. متقاضیان برای آگاهی از مدارک لازم اخذ ویزا باید با وکیل مهاجرت تحصیلی به ترکیه مشاوره کنند. مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه عبارت است از:
- فرم تکمیل شده درخواست ویزای تحصیلی ترکیه
- نامه پذیرش تحصیلی از دانشگاه ترکیه
- آخرین مدرک تحصیلی
- گواهی تمکن مالی کافی
- رسید پرداخت هزینه های اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
- آدرس محل اقامت در ترکیه
- رزرو بلیط رفت و برگشت به ترکیه و ایران
- پاسپورت معتبر و اوراق هویتی و عکس
شرایط کار دانشجویی در ترکیه
متقاضیان با تحصیل در دانشگاه های ترکیه می توانند با اخذ مجوز کار پاره وقت دانشجویی به کار در حین تحصیل بپردازند. متقاضیان با اخذ مجوز کار دانشجویی می توانند تا 30 ساعت در هفته در مشاغل دانشجویی مشغول به کار شوند. متقاضیان با کار و اشتغال ضمن تحصیل می توانند هزینه مهاجرت تحصیلی به ترکیه و هزینه های زندگی در این کشور را تا حد زیادی تأمین کنند. علاوه بر اینکه کار دانشجویی به عنوان تجربه گرانبهایی برای کار پس از فارغ التحصیلی محسوب می شود.
شرایط کار پس از تحصیل
فارغ التحصیلان دانشگاه های ترکیه می توانند در مهلت جستجوی کار پس از تمام شدن دوره تحصیلی، کار مناسب و مرتبط با رشته تحصیلی خود را پیدا کنند. از مهم ترین شرایط رفتن به ترکیه برای تحصیل آشنایی با زبان ترکی می باشد که برای پیدا کردن کار پس از فارغ التحصیلی نیز اهمیت شایانی دارد.
البته در سال های اخیر نرخ بیکاری کشور ترکیه افزایش داشته است اما اگر فارغ التحصیلان دارای مدرک دانشگاه های معتبر و برتر ترکیه باشند، کارفرمایان ترکی قرارداد کاری با این فارغ التحصیلان را به دیگران ترجیح می دهند.
اخذ ویزای همراه ترکیه
از شرایط مهاجرت تحصیلی ترکیه اخذ ویزای همراه برای همسر و فرزندان متقاضی می باشد. در واقع متقاضی می تواند پس از یکی دو ترم تحصیلی برای همراهی همسر و فرزندان زیر 18 سال خود در ترکیه درخواست اخذ ویزای همراه کند. مدت زمان اعتبار ویزای همراه تا دو سال می باشد که قابل تمدید است. هر چند متقاضیان ایرانی می توانند تا 3 ماه بدون ویزا در این کشور اقامت کنند اما متقاضیان برای همراهی خانواده خود باید ویزای همراه خانواده را دریافت کنند.
شرایط تحصیل رایگان در ترکیه چیست؟
اخذ بورسیه های تحصیلی و کمک هزینه های دانشجویی و کار و اشتغال دانشجویی
آیا دارا بودن مدرک زبان برای مهاجرت تحصیلی ترکیه الزامی است؟
خیر، اما دارا بودن مدرک زبان به عنوان یک امتیاز در اخذ ویزای تحصیلی ترکیه محسوب می شود.
آیا امکان کار دانشجویی در ترکیه وجود دارد؟
بله، تا 30 ساعت در هفته بر اساس مقطع تحصیلی دانشجو می تواند کار کند.
آیا امکان کار پس از تمام شدن دوره تحصیلی در ترکیه وجود دارد؟
بله، با یافتن کار مناسب در مهلت جستجوی کار و تبدیل ویزای تحصیلی به کاری متقاضی می تواند با مدرک اخذ شده از دانشگاه های ترکیه در این کشور کار کند.
مهم ترین مدارک برای اخذ ویزای تحصیلی تحصیلی چیست؟
نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر، آخرین مدرک تحصیلی، فرم تکمیل شده درخواست ویزای تحصیلی، پاسپورت و گواهی تمکن مالی کافی
آزمون YOS چگونه است؟
- هر دانشگاه به صورت جداگانه آزمون یوس را برگزار میکند و این آزمون به شکل سراسری نیست.
- آزمون یوس شامل 80 سوال ریاضی، هوش و هندسه است که در حد ریاضیات دوم دبیرستان ایران است.
- سوالات این آزمون تستی و 5 گزینهای هستند.
- نمره این آزمون از 100 است.
- مدت پاسخگویی به سوالات این آزمون برای هر دانشگاه متفاوت است و معمولا بین 120 تا 150 دقیقه به طول میانجامد.
- آزمون هم به زبان فارسی و هم به زبان انگلیسی برگزار میشود.
- این آزمون در ایران هم برگزار میشود.
- مدت اعتبار نتایج این آزمون یکسال است، ولی برای برخی از دانشگاهها اعتبار دو ساله دارد.
- شرکت در این آزمون محدودیت سنی ندارد.
تحصیل پزشکی در ترکیه بدون مدرک زبان تومر
اگر با زبان ترکی آشنایی ندارید و مدرک تومر ندارید، باز هم میتوانید در دانشگاههای ترکیه تحصیل کنید. دانشجویان خارجی بدون مدرک زبان، قبل از شروع تحصیل، در دوره زبان دانشگاه شرکت میکنند. این دوره حاضیرلیک یا دوره آمادگی نام دارد و مدت آن یکسال است. دانشجویان خارجی پس از گذراندن این دوره میتوانند در رشته مورد علاقه خود ادامه تحصیل دهند.
شرط سنی برای تحصیل پزشکی در ترکیه
بر خلاف سایر کشورهای خارجی، شرط سنی خاصی برای تحصیل پزشکی در ترکیه وجود ندارد. اگر شرط سنی خاصی نیز در برخی دانشگاهها وجود داشته باشد، میتوان به روشهایی آن را برطرف کرد. یکی از مزیتهای تحصیل پزشکی در ترکیه نیز این است که وجود گپ تحصیلی هم مشکلی ایجاد نمیکند. بنابراین چنانچه مدتی تحصیل نکردهاید و بین مقاطع تحصیلی شما فاصله افتاده است، هیچ نگرانی بابت تحصیل در ترکیه نخواهید داشت.
شرط معدل برای تحصیل پزشکی در ترکیه
چنانچه معدل و ریزنمرات خوبی داشته باشید، میتوانید از مزایای تحصیل ارزانتر در ترکیه بهرهمند شوید. ولی اگر معدل خوبی ندارید، جای نگرانی نیست. معدل شما برای بیشتر دانشگاههای ترکیه آنچنان مهم نیست و تقریبا بدون شرط معدل میتوانید در ترکیه پزشکی بخوانید، فقط امکان استفاده از برخی تخفیفات تحصیلی برای شما وجود نخواهد نداشت.
خوابگاه های دانشجویی در ترکیه
برای اسکان دانشجویان خارجی در ترکیه دو نوع خوابگاه دولتی یا خصوصی وجود دارد. تقریبا تمام این خوابگاه های دانشجویی دارای تفکیک جنسیتی هستند و برای پسران و دختران خوابگاههای متفاوتی وجود دارد. هر کدام از انواع این خوابگاهها مزایا و معایب خود را دارا هستند، ولی خوابگاههای دانشجویی در هر صورت بهترین روش برای اسکان دانشجویان هستند. دانشجویان با اقامت در خوابگاهها با دوستان جدید ایرانی و ترک آشنا میشوند و به این وسیله میتوانند به دلتنگی و دوری از خانواده خود غلبه کنند.
امکانات در خوابگاهها نیز بسیار مناسب زندگی دانشجویی است، و دانشجویان به اینترنت پرسرعت و لوازم مورد نیاز زندگی همچون لباسشویی، اتاق ورزش، کتابخانه و سایر امکانات مورد نیاز دسترسی دارند. علاوه بر این با اقامت در خوابگاه های دانشجویی ترکیه، مسافت کمتری تا دانشگاه خواهند داشت و هزینه کمتری برای رفت و آمد پرداخت خواهند کرد. همچنین با حضور در محیط اجتماعی خوابگاه میتوانند خود را بیشتر با زبان ترکی و فرهنگ مردم ترکیه انطباق دهند و سریعتر پیشرفت کنند. در ادامه به توضیح و مقایسه کامل خوابگاه های خصوصی و دولتی در ترکیه میپردازیم.
هزینه خوابگاه های دانشجویی دولتی در ترکیه
هزینه خوابگاههای دانشجویی دولتی ترکیه به عوامل زیادی همچون شهر دانشگاه، نوع اتاق و امکانات خوابگاه بستگی دارد،اما معمولا به صورت میانگین هزینه ماهیانه خوابگاه های دولتی ترکیه از 500 لیر شروع میشود و حداکثر 1000 لیر در ماه است.